Miljø

Træ er verdens bedste byggemateriale – i hvert fald hvis du spørger os. Som byggemateriale har træ en lang række vigtige klima- og miljøfordele. Dem kan man læse mere om i folderen her

Eller se de sjove og informative tegnefilm om træ og hvorfor vi skal bruge meget mere af længere nede på siden

Som forhandlere af træ og træprodukter lever vi af skove og træer og derfor vi vil naturligvis være med til at gøre en aktiv indsats for miljøet. Og det gør vi ved at gøre det vi er bedst til – nemlig at handle med træ og fremme brugen af bæredygtigt og certificeret træ. På den måde er vi med til at skabe et stabilt marked for bæredygtige og certificerede varer.

Naturligvis er vi både FSC® og PEFC™ certificerede og kan tilbyde stort set alle vores varer som FSC® eller PEFC™ certificerede. Download vores certifikater her.

Bergsten Timber er medlem af Dansk Træforening. Her samarbejder vi med det store netværk af danske trægrossister for at udbrede det generelle kendskab til certificeringsordninger for træ samt en lang række andre miljørelaterede hensyn i træbranchen. I 2008 vedtog Dansk Træforening en Code of Conduct for foreningens medlemmer.

Morten Bergsten er medlem af Dansk Træforenings bestyrelse.

Som træforhandlende virksomhed underlagt de strikse krav for import af træ som EU indførte med EU’s Tømmerforordning i 2013 (European Timber Regulation/EUTR) . Vi har naturligvis etableret et system for Due Diligence’ i forbindelse med indkøb af træ udenfor Europa som påkrævet af EU og de danske myndigheder. Derudover følger vi udviklingen på europæisk niveau og overholder alle anbefalinger udstukket fra European Timber Trade Federation.

hvorfor bruge mere træ?